четвъртък, 23 декември 2010 г.

Christmas Eve Dinner ❂ Трапеза за Бъдни вечер

Не е за завиждане съдбата на фууд-блогърите! Винаги трябва да си преди всички - боядисваш яйца месец преди Великден, ядеш шаран в края на ноември, редиш постна трапеза за Бъдни вечер дни преди празника :-)
Но, в крайна сметка, никой не ни кара, нали така, и щом сме решили, че ни харесва - нека го направим както трябва!
Днес, часове преди важния ден, искам да ви покажа моята трапеза, която е колкото традиционна, толкова и с частица новост - за да поддържа интереса ни жив, и да гъделичка сетивата ни.

Няма да пиша рецепти, защото това са ястия, познати на всички, различното е само в съставките и ароматите.

Лозовите сърмички са приготвени със стафиди, пиноли, лук шалот, и подправени с копър, канела и мускатово орехче, настъргана лимонова кора.

IMG_9801_9853Aw

Зелевите сърми са от ориз с лук, моркови и праз, подправени с джоджен, мащерка и шафран, дафинов лист и смлян черен пипер.

IMG_9809_9859Aw

Десерт от изпечени тиква, ябълки и круши, смесени със стафиди, сушени боровинки, и орехи, поляти с лимонов сок и посипани с тъмна кафява захар Мусковадо, подправени с щипка канела.

IMG_9810_9860Aw

Варено жито, смесено със стафиди, сушени черни череши, сушени червени боровинки, сушен ананас, орехи, бисквитена галета, кафява захар Демерара, подправени с канела, мускатово орехче, Коантро и настъргана лимонова кора, посипано с ванилова пудра захар и декорирано със домашно сладко от портокалови корички.

IMG_9814_9864Aw

Е, както може би предполагате, това не е всичко, защото моята половинка в момента приготвя боба, с който утре ще бъдат напълнени сушените чушки (правилно предполагате - човекът иска поне едно нещо да бъде с традиционен вкус, лол). Също така е приготвил преди повече от месец киселото зеле, от което ще поднесем салата, и също така ме изненада днес с прекрасна салата от червени печени чушки с чесън и зелен лук, която сервира с прясно домашно сирене - за съжаление бяхме толкова гладни, че не успях да я снимам. Също така утре на трапезата ще има и традиционната содена питка, която обаче ще приготви свекърва ми, тъй като традиционно сме на гости у тях :-).

понеделник, 20 декември 2010 г.

The Most Incredible Christmas Cantucini Ever Ꭶ Най-невероятните коледни кантучини

Да ви кажа, мислех да не публикувам повече рецепти за коледни сладки, защото цял декември всеки един блог е пълен с тях :-) Обаче, ако ви кажа, че пиша сега този пост с омазани с трохи и шоколад пръсти, дали ще ми повярвате? Дъщеря ми - подстрекателката - заяви, че не можело без кантучини да минем, непременно трябвало да направя, и какво още съм чакала?
И тъй като аз съм им голям фен, не ми трябваше много убеждаване :-) Разрових любимите си тоскански източници, и се спрях на рецептата на Anice e Cannella, като от нея взех основната технология, а съставките и количествата модифицирах.
Съвсем искрено ви казвам - не зная коя от съставките го направи, или миксът между всички, но толкова вкусно нещо не бях хапвала от доста време. Имаше реална опасност да ги изядем още топли, преди второто изпичане :-)

Christmas Cantucini

Трябват ви:
3 яйца
230г захар
400г брашно
70г черен шоколад, нарязан на дребно
450г микс ядки и сушени плодове - аз използвах лешници, кашу, сушени червени боровинки, сушена папая, захаросани портокалови корички
половин настърган плод Тонка - това мисля, че даде несравним аромат
няколко капки вода от портокалови цветчета - това също :-)
30мл мляко
1 ч.л. амониева сода за сладкиши
1ч.л. бакпулвер

Christmas Cantucini

В купата на робота поставяте яйцата и захарта, и разбивате, до получаването на пухкава кремообразна смес. Сменяте бъркалката с куката за тесто, добавяте пресятото брашно с бакпулвера и разбърквате добре. Добавяте амонячната сода, разтворена в млякото. Добавяте шоколада, плодовете и ядките, също и ароматите. Загрявате фурната на 170градуса. Върху тава, застлана с хартия, с намокрени ръце оформяте четири продълговати салама - добре е да оставите между тях по една гънка от хартията, защото се увеличават много при печенето, и моите се допряха :-). Но дори и да се случи, просто ги срежете с остър нож на мястото на контакта. Пекат се около 30 минути, изваждат се от фурната и се оставят да изстинат. След което се нарязват диагонално с остър нож, връщат се в тавата и се запичат повторно на 150градуса за около 10 минути.

Christmas Cantucini

P.S. Ако ви притеснява амониевата сода, мисля че можете и да я пропуснете, като увеличите количеството на бакпулвера. Но първо, спомням си, че баба ми правеше много сладкиши с нея, и никога не сме старадали от нещо; миризмата, която се усеща по време на печене, изчезва напълно след като изстинат; а и честно казано, толкова пръхкави и крехки бишкоти надали ще се получат без амонячната сода. Опитайте, няма да съжалявате, цялата врътня няма и час :-)

петък, 17 декември 2010 г.

Cinnamon Stars ✸ Канелени звезди

Е да, всички мрънкаме, че не ни е дошло коледното настроение, че нямало сняг и не сме чували още камбанките. Обаче снегът заваля, и стана студено, и някак си да си пуснеш фурната придобива ново очарование. Освен това, онзи ден по мейла дойде интригуваща покана за гастрол на страниците на viewsofia, така че разрових старите си тефтери, изтупах прахта от сладкарските инструменти и се захванах за работа.

Искам да ви дам идея за много лесни коледни сладки, които аз правя на звезди, но търпят всякакви модификации, и можете да ги направите в каквато форма си искате (или имате) - Канелени звезди.
Тестото е много приятно за работа, не създава пролеми при разточване, но все пак може да си помогнете с лист фолио.

Cinnamon Stars

Какво ви трябва:

1 яйце
100г мед
60г захар
300г брашно
90г олио от гроздови семена
10г бакпулвер
5г канела
щипка сол
филирани бадеми за украса
белтък за намазване

Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180 градуса.

Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.

неделя, 12 декември 2010 г.

Orange-Chocolate Macarons ♡ Портокалово-шоколадови макарони

I have promised to give you an idea to use the candied orange peels, haven't I? And because I've promised (it's almost an year since then) to make macaroons, I decided that I could combine the two promises. I will not go into details about making macaroons as they became so popular lately that there are many recipes and instructions for their preparation. But on the other hand, will tell you in detail about the taste of my macaroons.

Нали ви обещах идея за употреба на захаросаните портокалови корички? А понеже бях обещала (вече май почти година от тогава) да направя макарони, реших, че мога да съвместя двете обещания. За макароните няма да се впускам в детайли, тъй като те станаха толкова популярни в последно време, че рецепти и указания за приготвянето им има купища. Но за сметка на това ще ви разкажа в детайли за вкуса на моите макарони.

Orange-Chocolate Ganache Macarons

How could you understand does the person you live with knows you? Yes, he (or she) certainly knows how do you have your coffee. Probably knows if you have a phobia of spiders. Probably knows that you love to nap until late Sunday or you are fan of jogging in the park. But does he (she) know which is your favorite chocolate? It turned out that my husband does not know! When I stood in front of the stand with chocolates, and said "pick some for me" - there it came the great surprise! So now I will explain in detail - bitter chocolate with oranges! That's the chocolate!
No, That is THE Chocolate!

And that's why I've decided the first macaroons I will make will be with that particular combination of flavors - orange, filled with dark chocolate ganache.
To make the taste things were easy - orange oil, orange peels, orange liqueur. For the color I decided to use saffron powder to achieve deep orange-yellow hue. I think even their taste was positively influenced by the addition of saffron. In a nutshell - the experiment is received!

Как да разберете, дали човекът, с когото живеете, ви познава? Да, той(или тя) сигурно знае как пиете кафето си. Сигурно знае, ако имате фобия от паяци. Сигурно знае, че обичате да си поспивате до късно в неделя, или пък сте фен на ранния джогинг в парка. Но знае ли кой е любимият ви шоколад? Оказа се, че моята половинка не знае! Когато го изправих пред щанда с шоколадови бонбони, и казах "избери ми" - настъпи голямо чудене! Затова сега ще обясня в детайли - горчив шоколад с портокали! Това е шоколадът!
Не, това Е ШоколадЪТ!

И по този повод, реших първите макарони, които ще приготвя, да бъдат с точно тази комбинация от вкусове - портокалови, слепени с тъмен шоколадов ганаш.
За вкуса нещата бяха лесни - портокалово масло, портокалови корички, портокалов ликьор, а за цвета реших да използвам шафранен прах, за да постигна наситения оранжево-жълт нюанс. Мисля, че дори и вкусът им се повлия положително от добавката на шафрана. С две думи - експериментът се получи!

Orange-Chocolate Ganache Macarons

What you need for one dose of macaroons (the number you will end up with is quite relative and depends on many factors, one of which is whether you have a dog with long tongue that loves sweets ....)

90g egg whites - it is better to use one that have been aged two days in the refrigerator in a sealed glass vessel
30g granulated sugar
110 ground almonds
200g caster sugar
0.5 g saffron powder
few drops orange oil

In a mixer bowl, beat egg whites until foaming. Add granulated sugar and beat until you get a smooth and shiny cream. Add well-sieved icing sugar and ground almonds, saffron and orange oil. Mix them with the spatula, quickly but carefully - must be a thick mass that descends like a ribbon from the spoon. Transfer mixture into a posh with a circular nozzle, and make rounds on covered with paper tray - about 4 cm in diameter and on a distance from one another. Let them stay for 30-40 minutes. Now comes the moment with orange peels - cut them into fine pieces and place several pieces on top of the macaroons. Preheat oven to 150 degrees and bake for about 15-16 minutes. Remove from oven, and when cool separate from paper and arrange on a wire rack.

Какво ви трябва, за една доза макарони, (бройката е крайно относителна и зависи от редица фактори, един от които е дали имате куче с дълъг език, което обича сладко....)

90г белтъци - добре е да използвате белтъци, които са отлежали два дни в хладилника в затворен стъклен съд
30г кристална захар
110г смлени бадеми
200г пудра захар
0.5 г шафранен прах
няколко капки портокалово масло

В купата на миксера разбийте белтъците докато се разпенят. Добавете кристалната захар и разбивайте, докато се получи лъскав и гладък крем. Добавете добре пресятите пудра захар и смлени бадеми, шафрана и портокаловото масло. Объркайте ги с шпатула бързо, но внимателно - трябва да се получи средно гъста маса, която да се спуска на лента от лъжицата. Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник, и шприцовайте кръгове върху застлана с хартия тава - около 4см в диаметър и на разстояние един от друг. Оставете ги да позасъхнат за около 30-40 минути. Сега идва моментът с портокаловите корички - нарежете ги на фини късчета и поставете по няколко върху шприцованите макарони. Загрейте фурната до 150 гр. и изпечете макароните за около 15-16 минути. Извадете от фурната, и щом поизстинат, ги отделете от хартията и наредете върху решетка.

Orange-Chocolate Ganache Macarons

For the filling I've used a chocolate-orange ganache.
You will need:
300g dark chocolate - about 70% cocoa
250 ml of whole cream - 36%
50ml orange liqueur Grand Marnier

Cut chocolate, bring the cream to boil, and then pour over the chocolate. Add liqueur and stir. Refrigerate for several hours in refrigerator, then beat with mixer. Transfer to Posh and assemble the macaroons - (If you have some macaroons left, because in my case after the dog's attacks followed by the child's attacks, the number decreased to about 12 ...) If you can save everything and have not accidents related to baking and unsticking from the paper, you should get about 22-26 assembled sweets, depending on their size.

За пълнежа използвах шоколадово-портокалов ганаш, за който ви трябват:
300г черен шоколад - около 70% какао
250 мл пълномаслена сметана - 36%
50мл портокалов ликьор Гран Марние

Нарежете шоколада, затоплете сметаната до кипване, и я изсипете върху него. Добавете ликьора и разбъркайте. Охладете за няколко часа в хладилник, след което разбийте ганаша с миксер. Прехвърлете в пош и сглобете макароните - (ако са ви останали де, защото у нас след набезите на кучето последваха набезите на детето, и бройката намаля до към 12...) Ако успеете да овардите всичко, и нямате аварии, свързани с печенето и отлепянето от хартията, би трябвало да ви се получат около 22-26 сглобени сладки, в зависимост от размера им.

Orange-Chocolate Ganache Macarons

The next morning, I enjoyed the macaroons that had left (hidden!) in the company of a cup of caffè correto with Grand Marnier, mmmmmm, délicieux!

На следващата сутрин, се насладих на останалите (скрити!) макарони в компанията на чаша caffè correto con Grand Marnier, мммммм, délicieux!

петък, 10 декември 2010 г.

Candied Orange Peel ❇ Захаросани портокалови корички

Всяка година по същото време си повтарям, че е крайно време да си направя собствени захаросани портокалови корички. И всяка година си оставам с добрите намерения, и съм принудена да обикалям арабските магазинчета около женския пазар. Но не и тази година! Тази година, (въпреки че и на мен не ми е много коледно още, ама днес като пуснаха студения вятър навън,и усетих мириса на сняг във въздуха), изведнъж реших, че времето е дошло!

Candied Orange Peel

Вземате си един килограм или два нетретирани портокали, изяждате ги, или ги правите на сок, а корите запазвате. Когато съберете около 600 грама кори, ги нарязвате на жулиени, като се стараете хубаво да изрежете бялата част. Слагате ги в тенджерка, заливате с вода, и ги кипвате. Изхвърляте водата и повтаряте процедурата. След това отцежате корите. Правите си обикновен сироп от една част захар и половин част вода - за това количество кори - около чаша и половина - две захар, и до една чаша вода, ако искате накрая да ви остане и малко течност все пак. Щом сиропът се избистри, пускате вътре портокаловите кори, и варите докато станат прозрачни.

Candied Orange Peel

След това има два варианта - изваждате ги върху решетка, оставяте ги да се отцедят, след което премествате върху хартия, оставяте ги да изсъхнат за една нощ, после овалвате с кристална захар. Оставяте да изсъхнат отново и прибирате в кутия. Другият вариант е просто да ги изсипете в чист стъклен съд, както бихте постъпили с всяко едно сладко.
От тук натам - вярвам, че няма нужда да ви казвам как може да оползотворите получения резултат. Всъщност, ще се радвам да чуя за какво вие използвате портокаловите корички!
(обещавам и аз да споделя в най-скоро време)

Candied Orange Peel

сряда, 8 декември 2010 г.

Poched Pears With Citrus Curd and Caramel ༅ Поширани круши с цитрусов крем и карамел

Един приятен сезонен десерт, за който се сетих миналата седмица - поширани круши. Прелестта на тази рецепта е, че може да променяте всички нейни съставки както ви хрумне, и пак ще стане страхотно вкусно. Можете да смените яйчения крем с друг, можете да смените карамеления сос с шоколадов, можете да използвате червено вино, или плодов сок. Важното е само крушите да останат :-)

Poched Pears

Какво ви трябва:
4 твърди зрели круши
300мл бяло вино - примерно мускат
300мл портокалов сок
настъргана портокалова кора
1 шушулка ванилия
1 плод звездовиден анасон
2 с.л.мед

Обелете крушите, отрежете леко долната част, за да могат да стоят изправени. Сложете ги в тенджерка с виното, портокаловия сок и кората, меда, анасона и разполовената шушулка ванилия (на която вземете семената и ги сложете при жълтъците). Сложете съда да заври на тих огън и варете около 15 минути - крушите трябва да останат цели.

Poched Pears

За цитрусовия яйчен крем:
4 жълтъка
4 с.л. захар
100г масло
сокът и настърганата кора от 1 лимон и 1 портокал
60мл от същото бяло вино
семенцата от шушулката ванилия

Сложете в съд всички продукти, разбъркайте до хомогенизиране, преместете върху котлон на водна баня и варете на тих огън, като разбърквате постоянно, докато кремът се сгъсти и удвои обема си. Охладете, най-добре за няколко часа в хладилник.

Poched Pears

За карамеления сос:
1/2 чаша захар
3с.л. вода
1с.л. гликоза или захарен сироп
2 с.л. масло
1 чаша пълномаслена сметана

Сложете в малък съд захарта, водата и гликозата, загрейте до разтваряне на захарта. Намалете котлона, и щом придобие цвета на тъмен кехлибар, дръпнете от огъня, добавете сметаната и разбъркайте добре. Добавете и маслото, и отново разбъркайте. Ако ви харесва по-сложният вкус, може да добавите малко сол към карамела.

Poched Pears

Сервирайте, като сипете крем, върху него сложете крушите, и завършете с карамелен сос и малко настъргана портокалова кора.

вторник, 7 декември 2010 г.

Mini Nigella Bread

Вчера, докато блуждаех из мрежата в търсене на вдъхновение за нови рецепти, без да искам попаднах на няколко видео материала за месене на хляб. Изведнъж, така ми се прииска да направя хляб, че оставих всичко друго, извадих брашното, избърсах прахта от моя верен червен миксер, и - речено-сторено.

Mini Nigella Bread

Всъщност рецептата, която ще ви покажа, беше предназначена за друг тип хляб, но поради внезапността на моята хрумка, и започнатите триста други неща за правене, не успях да я доведа до където трябва. Нямаше и достатъчно време за втасване, Та хлебчетата не са с шуплите, които си представях, но пък имат много мека и нежна сърцевина, и също така приятна мека коричка.

Mini Nigella Bread

Трябват ви 2и 1/2 чаши брашно
1 чаша хладка вода
2ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин


Mini Nigella Bread

Сложете в купата на миксера 1 чаша брашно, солта, захарта и маята и разбъркайте сухите съставки. Добавете водата и зехтина и пуснете миксера на бавен ход. Щом съставките се смесят, започнете да добавяте по малко останалото брашно. Увеличете скоростта и оставете машината да работи около 6-7 минути. Извадете тестото на набрашнена повърхност и леко го премесете. Нарежете на 8 парчета и оформете на топки. Сложете ги да втасват направо върху тавата за печене, постлана с хартия.
Заглейте фурната на 220гр. Ц. Преди да сложите хлебчетата да се пекат, ги намажете със зехтин, и ги поръсете с морска сол и семена нигела. Печете около 20-25 минути, до зачервяване.

Mini Nigella Bread

Оставете да се охладят върху решетка, след което можете да ги сервирате с вечерята вместо обикновения магазински хляб, или пък да ги разрежете на две и да си приготвите сандвичи със студено месо, останало от предишното печено. Или пък да ги използвате за закуска, като просто ги намажете с малко масло.

Mini Nigella Bread

неделя, 5 декември 2010 г.

No-stress Idea For St Nicholas Day ⚓ Безстресова идея за Никулден

Salmon with Dill and Lemons

Suddenly I realized that since I write this blog have gone twice already the days of St. Nicholas without being properly recorded here!
Saint Nicholas, as we all know, is a patron of many. Besides the obvious Nicholas, bankers and financiers :-), St. Nicholas is the patron and the fishermen. Here is the intersection with the holy man in our house - we all count ourselves to the fishermen, and, hopefully, to the fish-cathers too - and so we always honor St. Nicholas' Day.
Tradition insists that carp must be prepared, because it is fish with scales. But once we ate wild carp cooked incredibly masterly, any subsequent numerous attempts to buy a decent carp ended in failure. The story with store-bought carp get its climax maybe three years ago when I got home with two alive carp, which were jumping in the trunk of the car, and I will not describe you the epic battle that ensued. I will only say that I've been pulled out all the huge knives I had, wood and metal hammer, plus a chopper - and then nobody ate them because they had swamp odour. From this day forth, I respect the tradition, but I do not cook carp.

This year I offer you an easy and clean option which is guaranteed to save you time and effort, and most of all a murder will not weigh on your conscience.

Buy a whole smaller salmon, or a salmon trout from the larger - about 4 pounds. The most important thing is they are sold clean, very important point! Buy 3-4 lemons, two or three dill bunches. Put the fish in a baking tray, covered with paper or foil and then fill it with dill and lemon slices. Spread with olive oil, sprinkle with sea salt and bake in preheated to 200 degree oven for about 25 minutes.
You can steam some potatoes and add to it cut red onion and dill, and all is ready!
Even the pan remains relatively clean, if you do not break the paper :-)

Salmon with Dill and Lemons

Изведнъж си дадох сметка, че откакто пиша този блог, са минали вече два пъти дните на Свети Никола, без да бъдат отбелязани тук подобаващо!
Свети Никола, както всички знаем, е покровител на какво ли не. Освен очевидните Николовци, банкери и финансисти, от които у нас няма :-), Св. Никола е покровител и на рибарите. Ето, тук е пресечната точка със светия човек в нашата къща - ние всички се числим към рибарите, а, надяваме се, и към риболовците - и затова винаги почитаме Никулден по подобаващ начин.
Традицията настоява да бъде приготвен шаран, защото трябвало да бъде риба с люспи. Но след като веднъж ядохме диви шарани, приготвени по невероятен майсторски начин, всички последвали многобройни опити да се купи приличен шаран завършваха с неуспех. Историята с купените шарани получи своята кулминация преди може би три години, когато се прибрах у дома с два живи шарана, които пляскаха в багажника на колата, и няма да ви описвам епичната битка, която последва. Само ще кажа, че бях извадила всички огромни ножове, дървен и метален чук, плюс сатър - и накрая никой не ги яде, защото имаха блатен дъх. От този ден натам, спазвам традицията, но шарани не приготвям.

Тази година ви предлагам лесен и чист вариант, който гарантирано ще ви спести време и сили, и на всичко отгоре няма да ви тежи убийство на съвестта.

Купувате си една цяла сьомга, от по-дребните екземпляри, или пък сьомгова пъстърва от по-едрите - около 2 килограма. На всичко отгоре ги продават изчистени :-), много важен момент! Купувате 3-4 лимона, две-три връзки копър. Полагате рибата в тава, постлана с хартия или фолио, и я напълвате с копър и резени лимон. Поливате със струйка зехтин, поръсвате с морска сол, и я изпичате в загрята до 200 градуса фурна за около 25 минути. Не трябва да е сурова, но не трябва и да я препичате, за да не изсъхне.
Отделно можете да задушите малко картофки, да нарежете към тях червен лук и копър, и цялата галимация е готова!
Дори тавата остава сравнително чиста, ако не ви се пробие хартията :-)

събота, 4 декември 2010 г.

Butternut squash tart ✽ Тарт с тиква

Една проста и бърза рецепта преди рибата утре :-)
Бях купила една тиква заради рецепта, в която ми трябваше съвсем малко, и чудейки се какво да правя с останалата част (ужасен недостиг на хладилна площ ме преследва - с това топло време през декември), и отчитайки фактора един пакет бутер тесто в същия този тесен хладилник, набързо сглобих лесен и вкусен десерт.

Трябва ви около 600г тиква - моята е цигулка, горещо препоръчвам
1 малък пакет бутер тесто
половин чаша захар
2 яйца

Обелете и почистете тиквата, нарежете я на средно големи кубчета (баба ми ги определяше на големина като локум)
Можете да я задушите леко, или да я посипете с малко захар и да я изпечете във фурната.
Постилате тава с хартия за печене, слагате бутер тестото, очертавате двусантиметров борд по края му. Подреждате парчетата тиква, посипвате със захар, Разбивате двете яйца и ги изсипвате върху подредената тиква. Печете в предварително загрята фурна но 200гр. докато тестото се надуе и зачерви - около 20-25 минути.
Охлаждате и сервирате, може и с топка сладолед.

Butternut squash tart

A simple and quick recipe before the fish recipe tomorrow :-)

I've bought a pumpkin for a recipe in which I had to use just a bit and wondering what to do with the rest (a terrible shortage of refrigeration space is chasing me - with this warm weather in December) and taking into account factors like one package of puff pastry in the same narrow refrigerator, I've hastily assembled an easy and delicious dessert.

You need about 600g of pumpkin - mine was a butternut squash, I strongly recommend it
1 small package of puff pastry
half cup of sugar
2 eggs

Peel and clean the pumpkin, cut it to medium-sized cubes
You can stem it gently, or to sprinkle a little sugar over and bake it in the oven.
Lay a tray with baking paper, put puff pastry and make an outline board. Arrange pieces of pumpkin, sprinkle with sugar, beat the eggs and pour them on top of the pumpkin. Bake in preheated to 200 degrees oven until the dough swell and got browned - about 20-25 minutes.
Cool and serve, you can add an ice cream.

Butternut squash tart