четвъртък, 9 юни 2011 г.

Fusili salad with Cheddar, Zucchini and Quail Eggs ❇ Салата от фузили с чедър, тиквички и сушени домати

Today I suggest to prepare a light recipe that can be served for lunch or as a light dinner. The beauty of this idea is that it holds improvisation - you can change the quantities of ingredients, you can omit them or replace with others - the important thing is to keep the main part of the recipe and make it according to your own taste.

Fusili salad with Cheddar, Zucchini and Quail Eggs
serves 4

150g fusilli, cooked and drained
50g cheddar
1 small zucchini, about 200g
6 slices of sun-dried tomatoes
8 quail eggs, boiled and peeled
4 radishes
2 handfuls of mixed baby salad leaves
olive oil
freshly ground sea salt

Cook the fusilli in plenty of water, with some sea salt. You can use leftover cooked pasta or may use anyother kind of pasta you preffer.
Cut the zucchini in slices. Cut radishes in long slices and dried tomatoes into strips. Mix in a bowl with fusilli and salad leaves. Add chopped zucchini, radishes and tomatoes. Season with salt and olive oil. Arrange on top the halved quail eggs and cheddar, cut into small cubes.
Do not forget the chilled rose wine!



Днес предлагам да си приготвим една лека рецепта, която може да се сервира както за обяд, така и за лека вечеря. Хубавото на тези идея е, че търпи всякакви импровизации – можете да променяте количествата на съставките, можете да ги пропуснете или пък да ги замените с други – важното е да спазите основната част от рецептата и да се съобразите със собствения си вкус.

Салата от фузили с чедър, тиквички и сушени домати
За 4 порции

150г фузили, сварени и отцедени
50г чедър
1 малка тиквичка, около 200г
6 резена сушени домати
8 пъдпъдъчи яйца, сварени
4 репички
2 шепи микс бейби салатни листа
зехтин, прясно смляна морска сол

Сварете фузилите в обилно количество вода, подправена с малко морска сол. Можете да използвате и останала ви от друго ястие паста, можете също така да използвате друг вид паста.
Нарежете тиквичката на жулиени. Нарежете репичките на дълги резенчета, а сушените домати на ивици. Смесете в купа фузилите и салатните листа. Добавете нарязаните тиквички, репички и сушени домати. Подправете със сол и зехтин. Отгоре аранжирайте разрязаните на половинки пъдпъдъчи яйца и чедъра, нарязан на малки кубчета. Не забравяйте розето!

петък, 3 юни 2011 г.

Nanaimo Bars ✤ Сладкиш Нанаимо

Дълго се чудих как точно да преведа това bars... Не можах да открия подходяща дума, и затова реших да оставя рецептата и снимката да говорят сами. Специално за вас, които търпеливо изчакахте да мине цял месец от публикуването на снимката на Нанаимо, и за онези, които нямат физическата възможност да си купят списание EVA, пускам рецептата за този наистина феноменален сладкиш (като все пак ви предупреждавам, че е ужасно много сладък и истинска калорийна бомба, и води до пристрастяване, така че да не кажете, че не съм ви предупредила!)

Какво ви трябва:

За основата:
115 г меко масло
50 г захар
5 с.л. какао
2 жълтъка
1¼ чаши едро смлени бисквити
50 г едро смлени бадеми
130 г кокосови стърготини

За крема:
115 г меко масло
40 мл сметана
2 с.л. готова смес за ванилов пудинг
2 чаши пудра захар

За заливката:
30 г масло
150 г черен шоколад

Nanaimo Bars, EVA magazine, May 2011

На водна баня разтопете маслото, захарта и какаото. Дръпнете от огъня и добавете жълтъците, разбъркайте добре. Прибавете смлените бисквити, бадеми и кокоса. Изсипете във квадратна форма 20х20см, притиснете плътно и охладете.
Смесете продуктите за крема и разбийте с миксер до пухкавост. Нанесете върху охладената основа с помощта на шпатула. Върнете в хладилника.
Разтопете внимателно шоколада и маслото. Оставете да се охлади, и докато е още течен изсипете върху сладкиша.
Охладете за няколко часа, нарежете на квадратни парчета и сервирайте с кафе.
(за да нарежете парчетата без да начупите шоколада, преди да е стегнал напълно маркирайте с нож разрезите като внимавате да не засегнете долните два слоя)